• Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Για ανάρμοστη συμπεριφορά καταγγέλλει τον διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, Βησσαρίωνα Μίχα η Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Κωνσταντίνα Αυδίκου, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωσή της προκειμένου να αποφύγει να του εκθέσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα της αιμοκάθαρσης, την απώθησε βίαια και στη συνέχεια την απείλησε ότι θα της ασκήσει πειθαρχική δίωξη.

Παρόμοια αντιμετώπιση αναφέρουν και άλλοι συνάδελφοι, κυρίως Διευθυντές Τμημάτων, τους οποίους εσκεμμένα αποφεύγει και αρνείται να ακούσει ο διοικητής, σύμφωνα με την καταγγελία

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κωνσταντίνα Αυδίκου:

Με την παρούσα επιθυμώ να καταγγείλω την συμπεριφορά του Διοικητή Γ.Ν. Λευκάδας, κ. Μίχα Βησσαρίωνα, καθότι από διμήνου και πλέον και παρά τις προσπάθειες μου να συναντηθώ μαζί του ώστε να συζητήσουμε σοβαρά προβλήματα που αφορούν το Τμήμα που διευθύνω, σκόπιμα με αποφεύγει και αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση μαζί μου.

Τα προβλήματα αφορούν στην ανεπαρκή ιατρική στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (απόλυση του επικουρικού Νεφρολόγου την 31/12/18, προκήρυξη θέσης μόνιμου ή επικουρικού νεφρολόγου), προβλήματα που αφορούν στην Μ.Τ.Ν. του Νέου Νοσοκομείου Λευκάδας, την προμήθεια διαφόρων υλικών απαραίτητων για την Μ.Τ.Ν. κ.α.

Σε διάφορα έγγραφα μου δε, που έχω υποβάλλει με τρέχοντα προβλήματα του Τμήματος που διευθύνω, δεν απάντησε ποτέ, ούτε προφορικά – ούτε εγγράφως.

Επανειλημμένα έχω προσπαθήσει να κλείσω ραντεβού μαζί του, μέσω της γραμματείας του αλλά αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και 2 τουλάχιστον μήνες. Από 28/12/18, μετά την απόλυση του επικουρικού Νεφρολόγου κ. Σαγανά, παραμένω μια και μοναδική Ιατρός στο Νεφρολογικό Τμήμα, χωρίς να δικαιούμαι άδεια ή ρεπό.

Την 07/01/2019 και παρότι προσπάθησα για ακόμα μια φορά να συζητήσω μαζί του, αρνήθηκε και πάλι λέγοντας μου να κλείσω ραντεβού, κάτι που τελικά δεν γίνεται ποτέ.

Μάλιστα, για να με αποφύγει (καθώς βρισκόμαστε ήδη στον διάδρομο του Νοσοκομείου), εισήλθε χωρίς ουσιαστικό λόγο στο τμήμα του αξονικού τομογράφου. Όταν τον ακολούθησα στο ανωτέρω τμήμα κλείνοντας πίσω μου την πόρτα για να τον αναγκάσω να με ακούσει, με έσπρωξε βίαια πίσω από την πόρτα, χτυπώντας με στην ντουλάπα που υπήρχε πίσω της και με απείλησε ότι θα με περάσει από πειθαρχικό γιατί του έκλεισα την πόρτα και του ζήτησα να με ακούσει!

Παρόμοια αντιμετώπιση αναφέρουν και άλλοι συνάδελφοι, κυρίως Διευθυντές Τμημάτων, τους οποίους εσκεμμένα αποφεύγει και αρνείται να ακούσει.

Καταγγέλλω επομένως επώνυμα την ανάρμοστη συμπεριφορά του Διοικητή του Γ.Ν. Λευκάδας κ. Μίχα Βησσαρίωνα και παρακαλώ τα συνδικαλιστικά μας όργανα να πράξετε τα δέοντα.

Η Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Αυδίκου Κωνσταντίνα

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Σας παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία της ιατρού: