Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ που αμφισβήτησε τα ιατρικά εμβόλια, δίνοντας τον λόγο σε ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Παρά το γεγονός ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πλέον, οι κυβερνήσεις παίρνουν αυστηρά μέτρα σε όσους αρνούνται να προστατεύσουν τα παιδιά τους- αφού έτσι βάζουν σε κίνδυνο τα άλλα παιδιά- βασιζόμενοι σε περίεργες θεωρίες και «μαγικές» απόψεις μεσαιωνικού τύπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εκπομπής «Αλλη Διάσταση» του Κώστα Αρβανίτη ήταν «Σώζει ή απειλεί ζωές το εμβόλιο»… λες και υπάρχει για την επιστήμη το ερώτημα αν τα εμβόλια σώζουν ή απειλούν τις ζωές των ανθρώπων…

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού που τόνισε ότι «είναι εγκληματικό σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο να μην εμβολιάζει κανείς τα παιδιά του», αλλά δεν ήταν η μόνη.

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκαν και οι τουλάχιστον παράδοξες απόψεις του γιατρού Θεοφάνη Δρόσου. Αυτός, αν και παραδέχτηκε πως «οι εμβολιασμοί οι αρχικοί ήταν μια συμβολή στην υγεία, ορισμένα εμβόλια που κάναμε μικροί και πρέπει να γίνονται έχουν εξαφανίσει πάρα πολλές αρρώστιες» υποστήριξε πως «το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου έχει κάποιο τέλος και δεν πρέπει να το κουράζουμε με πολλά εμβόλια» και πως «τα παιδάκια δεν πρέπει να τα εμβολιάζουμε με το παραμικρό»…

Τις παράδοξες απόψεις του Θεοφάνη Δρόσου αντέκρουσε ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας, εξηγώντας πως το ανοσοποιητικό δεν έχει τέλος οπότε «αυτό το να μην το κουράζουμε δεν ισχύει», και επιμένοντας στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ένας πατέρας που πήρε την απόφαση να μην εμβολιάσει το πεντάχρονο, σήμερα παιδί του λέγοντας: «Κάποιοι γονείς μου λένε πως θα κολλήσουν τα παιδιά τους, που έχουν κάνει τα εμβόλια από το παιδί μου, αν αυτό πάθει κάτι. Και τότε τους λέω, πώς θα κολλήσουν αφού έχουν κάνει τα εμβόλια; Δεν στέκει αυτό»…

Η φιλοξενία στην ΕΡΤ αντιεπιστημονικών απόψεων προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, και μεταξύ αυτών ήταν και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ καθηγητής Γιώργος Προκοπάκης, που έγραψε στο facebook:

Η διοίκηση της ΕΡΤ ανέβηκε πίστα.Ο Αρβανίτης (@@@@ δεν έλεγε στον αέρα τον πρωθυπουργό; εμείς πώς να λέμε τον ίδιο;) παρουσίασε στην εκπομπή του το πρόβλημα του εμβολιασμού ως ζήτημα εν εκκρεμότητι ανάμεσα στους υπέρ και κατά. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας εν ετει 2018 ψάχνεται μεταξύ επιστήμης και μαγγανείας, κόντρα στους παγκόσμιους οργανισμούς.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι γελοίοι της διοίκησης επιτρέπουν σε κάθε ψεκασμένο να κάνει και να λέει ό,τι γουστάρει – αρκεί να τον εγκρίνει ο Παππάς. Αδιαφορούν αν κάποιες από τις μπούρδες που πετάνε τα δημοσιογραφικά περιτρίμματα που τους φόρεσε το τσιπριστάν είναι επικίνδυνες. Βρε γελοίοι, η μπουρδολογία με τα εμβόλια είναι πρόσκληση σε πανδημία.

Για να μην ξεχνιόμαστε, διοίκηση του μαγαζιού υποτίθεται πως είναι οι Κωστόπουλος, Λεοντής, Τσατσαρώνη, Θαλασσινός, Μεταξάς. Υποχρέωση απέναντι στην ανθρωπότητα είναι να διωχθούν κλωτσηδόν ο Αρβανίτης και ο αρχισυντάκτης της εκπομπής. Επίσης με τις κλωτσιές οι Τσούτσιας και Ταλαμάγκας – αυτοί είναι που αφήνουν να γίνονται αυτές οι εκπομπές.

Άντε ρε παιδιά, να μειωθεί και η κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ στο κτήριο.