Δημόσια ΥγείαΗ θεωρία του ασθενή μηδέν - Στην Ελλάδα από πολλαπλά κρούσματα

Η θεωρία του ασθενή μηδέν – Στην Ελλάδα από πολλαπλά κρούσματα

- Advertisement -

Στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με νεότερες έρευνες επιστημόνων από όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας πως η επιδημία ξεκινά από πολλαπλά διαφορετικά σημεία εισόδου. Δηλαδή, πολλούς ασθενείς μηδέν», όπως ανέφερε, τονίζοντας το παράδειγμα της Βρετανίας, που δείχνει πως ο κορωνοϊός εισήλθε ανεξάρτητα και πολλές φορές στη χώρα.

Στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με νεότερες έρευνες επιστημόνων από όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας πως η επιδημία ξεκινά από πολλαπλά διαφορετικά σημεία εισόδου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται και να προσαρμόζεται, σημείωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου. «Δεν ξέρουμε πως θα είναι η πορεία του» σημείωσε.

Ωστόσο, αναφέρθηκε σε έρευνα στις ΗΠΑ που έδειξε πως η νέα μετάλλαξη δείχνει πως ο κορωνοϊός αποδυναμώνεται. Τα ευρήματα αυτά χαρακτηρίζονται σημαντικά από τον ΠΟΥ, παρά το γεγονός ότι αφορούν μεμονωμένο περιστατικό, καθώς αντίστοιχες μεταλλάξεις οδήγησαν στην εξασθένηση του ιού SARS το 2003.

Οι περισσότερες μεταλλάξεις του κορωνοϊού στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο
Όπως μελετούμε τον ιό της γρίπης μελετούμε και τον νέο κορωνοϊό, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως ομάδα ερευνητών ανίχνευσε περίπου 200 μεταλλάξεις.

«Το μεγάλο ποσοστό των αλλαγών αυτών βρέθηκε στις χώρες που κυκλοφορούσε περισσότερο ο ιός» είπε και εξήγησε πως αυτό δείχνει ότι η μετάδοση του κορωνοϊού ήταν σημαντική στα αρχικά στάδια.

«Η επιδημία ξεκινά από πολλαπλά διαφορετικά σημεία εισόδου. Πολλούς ασθενείς μηδέν» είπε και έφερε το παράδειγμα της Βρετανίας, που δείχνει πως ο κορωνοϊός εισήλθε ανεξάρτητα και πολλές φορές στη χώρα.

Ο κορωνοϊός αναδύθηκε στα τέλη του 2019 και όχι νωρίτερα

Επιπλέον, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως σύμφωνα με τις έρευνες, οι επιστήμονες καταλήγουν πως ο κορωνοϊός αναδύθηκε στο τέλος του 2019. Και πως είναι απίθανο να βρίσκεται σε κυκλοφορία για πολύ καιρό πριν. Ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως φαίνεται πως εντοπίζεται κοινός πρόγονος μεταξύ των κορωνοϊών, στη χρονική στιγμή που πέρασε στους ανθρώπους από τα ζώα. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πως δεν υποστηρίζεται η θεωρία συνωμοσίας για κατασκευή του ιού σε εργαστήριο.

Σε ό, τι αφορά τις μεταλλάξεις του, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως ο κορωνοϊός δεν μεταλλάσσεται πέραν του αναμενόμενου. «Δεν γίνεται πιο επιθετικός ή πιο μεταδοτικός» σημειώνει.

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος παραθέτει ευρήματα που δείχνουν πως σε κάποιες περιοχές ανά τον κόσμο παρατηρείται μικρός αριθμός μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Αυτές οι περιοχές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο, προσθέτει, καθώς θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη φαρμακευτικής θεραπείας ή εμβολίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ