Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καθιστά ευρέως διαθέσιμες σε όλους τους Αμερικανούς ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, αρχής γενομένης από τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καθιστά ευρέως διαθέσιμες σε όλους τους Αμερικανούς ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, αρχής γενομένης από τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η τρίτη αναμνηστική δόση θα είναι διαθέσιμη για όλους τους Αμερικανούς που ολοκλήρωσαν τον αρχικό εμβολιασμό τους τουλάχιστον πριν από οκτώ μήνες, όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Οι ενισχυτικές δόσεις θα δοθούν αρχικά κυρίως στους υγειονομικούς, τους τροφίμους οίκων ευγηρίας και τους ηλικιωμένους. Όλες αυτές οι κατηγορίες ήταν μεταξύ των ομάδων που εμβολιάστηκαν πρώτες στα τέλη του 2020 και τις αρχές του 2021, σύμφωνα με το υπουργείο.

Κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας επισήμαναν σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν πως βασίζουν την απόφασή τους να χορηγήσουν ενισχυτικές δόσεις σε στοιχεία που δείχνουν ότι η προστασία από τα εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, αρχίζει να φθίνει μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Μεταξύ των αξιωματούχων είναι ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, όπως και οι επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, της αμερικανικής Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Παραλλαγή Δέλτα

«Τα διαθέσιμα στοιχεία καθιστούν πολύ σαφές ότι η προστασία έναντι της μόλυνσης SARS-CoV-2 αρχίζει να ελαττώνεται με τον καιρό και σε συνδυασμό με την κυριαρχία της παραλλαγής Δέλτα, αρχίζουμε και βλέπουμε ενδείξεις μειωμένης προστασίας έναντι ήπιας και μετρίου βαθμού νόσησης. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μια αναμνηστική δόση θα χρειαστεί για να μεγιστοποιήσουμε την προστασία από τα εμβόλια και να παρατείνουμε την ανθεκτικότητά της» τονίζουν.

Η όποια απόφαση εξαρτάται, εντούτοις, από την έγκριση μιας επιπλέον δόσης των εμβολίων Pfizer και Moderna από την αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA), σημειώνουν.

Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης πως αναμένουν ότι όσοι έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 θα χρειαστούν επίσης αναμνηστικές δόσεις. Όμως, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο αυτό ξεκίνησαν στις ΗΠΑ «τον Μάρτιο του 2021» και τα δεδομένα σχετικά με αυτούς αναμένονται «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα