Προβληματισμό προκαλούν σε ειδικούς και κυβέρνηση τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ σχετικά με τον κορωνοϊό, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται ραγδαία.

Προβληματισμό προκαλούν σε ειδικούς και κυβέρνηση τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ σχετικά με τον κορωνοϊό, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται ραγδαία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 318 διασωληνωμένους, ενώ εχθές ο αριθμός τους άγγιξε τους 317. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου, από 1/8 έως 21/8, οι νεκροί ήταν 376, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του Ιουλίου, οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί ήταν 160. Αυτό σημαίνει ότι παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης κατά 135%.

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους -Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Η νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού φέρνει νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση. Ο κλοιός, όπως φαίνεται, σφίγγει για τους ανεμβολίαστους, καθώς όπως έχει ξεκαθαριστεί δια στόματος και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown.

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν θα αφορά τους κλειστούς χώρους σε εστίαση και κέντρα ψυχαγωγίας. Σε αυτούς θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Ένα δεύτερο μέτρο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί είναι αυτό της χρήσης μάσκας σε όλους του χώρους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Alpha, θα σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για μοριακό ή Rapid Test δυο φορές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης τα μέτρα για τα ταξίδια θα παραμείνουν ίδια και το χειμώνα.

Επιστροφή στα σχολεία: Με δύο τεστ οι ανεμβολίαστοι οι εκπαιδευτικοί

Αναφορικά με την εκπαίδευση, θα ισχύουν τα ίδια με τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν δυο τεστ (Μοριακό ή Rapid) την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Αντίθετα οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν αποτέλεσμα του Self Test το οποίο θα παίρνουν δωρεάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μαθητές είναι από 12 ετών και άνω θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα