Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Τρίτης, τονίζοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Τρίτης, τονίζοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι προς ώρας δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

«Μήνας τουρισμού και διακοπών ο Αύγουστος. Το βάρος της κυβέρνησης πέφτει εκεί. Έκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού ανά τη χώρα να στείλουν λίστες με το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και θα εμβολιάσουμε κατά τόπους με κινητές μονάδες. Είναι η μετεξέλιξη του προγράμματος ‘’Ελευθερία’’ ότι πάμε πόρτα – πόρτα και ζητάμε από τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν», ανέφερε.

Παράλληλα, απηύθυνε ξανά έκκληση σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «αρκετοί από όσους δεν εμβολιάστηκαν φοβήθηκαν ή έχουν κακή πληροφόρηση» συμπληρώνοντας δε πως η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Τόνισε πως το εμβόλιο είναι ένα αγαθό και σημείωσε πως πίσω από το πρόγραμμα «Ελευθερία» δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο η ελευθερία μας».

Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών είπε ότι έως τώρα 30.000 έχουν κλειστεί ραντεβού για εμβολιασμό.

«Υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των παιδιών δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο συστάσεις της επιτροπής. Οδεύοντας στις ημέρες έναρξης του σχολικού έτους, ο αριθμός των εμβολιασμών των παιδιών θα αυξηθεί» πρόσθεσε.

ΜΕΘ και κλίνες

Όπως υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας, όταν έχει ύφεση η πανδημία, «αυξάνουμε ραγδαία τα χειρουργεία για άλλα περιστατικά. Και όταν υπάρχει έξαρση της πανδημίας, αυξάνουμε τις κλινικές Covid και αναλόγως τις ΜΕΘ».

«Υπάρχει κάποια αύξηση. Η αύξηση αυτή τη στιγμή δεν είναι τέτοια που να αλλάζει ραγδαία τα δεδομένα. Όμως η συμπεριφορά μας στις διακοπές είναι αυτή που θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη, κάνοντας λόγο ότι εν συνεχεία αναμένεται να προκύψουν και νέες μεταλλάξεις.

Τέλος, για την τρίτη δόση, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως εάν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως, «Είμαστε έτοιμοι, το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι έτοιμο και υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα