Ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς προκαλεί η διάδοση του κορωνοϊού, που άγγιξε το πικ των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο για αυτό το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς προκαλεί η διάδοση του κορωνοϊού, που άγγιξε το πικ των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο για αυτό το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μπορεί την τελευταία εβδομάδα η επικαιρότητα, αλλά και το βάρος της προσπάθειας να έπεσε στις φωτιές που κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις δάσους και περιουσιών, ωστόσο η διάδοση του ιού στη χώρα φαίνεται πως συνεχίζει να αυξάνεται, με δείκτη θετικότητας που ξεπερνά τις τελευταίες ημέρες το 4%.

Στην καρδιά του θέρους, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σε καλοκαιρινή άδεια, πράγμα που επιβραδύνει την επιχείρηση «Ελευθερία» στο μέτωπο των εμβολιασμών και παρά το γεγονός πως η κινητικότητα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, η πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται να προελαύνει.

Είναι ενδεικτικό πως η συνεχώς κλιμακούμενη επιδημιολογική εικόνα στην Κρήτη, οδήγησε τους ειδικούς στην απόφαση να θέσουν και την πόλη του Ηρακλείου σε καθεστώς mini lockdown. Η Κρήτη άλλωστε κατέγραψε σήμερα έναν από τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων συνολικά, με 554 περιστατικά.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως γεμίζουν και πάλι – ευτυχώς με μειωμένο ρυθμό σε σύγκριση με τη διάδοση, χάρη στο ποσοστό εμβολιασμού – και οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, που το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 219.

4.181 νέα κρούσματα και 17 νεκροί την τελευταία ημέρα

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 4.181 νέα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες. Αριθμός που πλησιάζει το ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων, που καταγράφηκε στη χώρα τον Μάρτιο του 2021.

Επιπλέον, χθες, Τρίτη 10 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 19 ακόμη θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 219 ασθενείς. Τα τεστ που έγιναν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 102.275.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σημερινός απολογισμός κρουσμάτων είναι ο τρίτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, μετά το 4.340 (65.000 τεστ περίπου) στις 30 Μαρτίου και 4.309 (49.032 τεστ) στις 6 Απριλίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα