Κορωνοϊός: Η μάχη γιατρών και νοσηλευτών στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

Γιατροί και νοσηλευτές εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων αναφοράς της χώρας για τον κορωνοϊό.

Γιατροί και νοσηλευτές εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων αναφοράς της χώρας για τον κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάθε μέρα είναι εξίσου κρίσιμη και γι’ αυτόν τον λόγο όταν αποσωληνώνεται κάποιος ασθενής ξεσπούν σε χειροκροτήματα, καθώς εκτός ότι κρατήθηκε στη ζωή ένας άνθρωπος, η αποσωλήνωση αποτελεί αχτίδα αισιοδοξίας για το «αύριο».

Βίντεο μέσα από την ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Τον καθημερινό αγώνα που δίνουν όλοι οι υγειονομικοί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με το νέο κορωνοϊό, δίχως να έχουν καμία επαφή με τις οικογένειές τους, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ3.

Ο τηλεοπτικός φακός απαθανάτισε γιατρούς και νοσηλευτές με τις ειδικές στολές να φροντίζουν τους ασθενείς τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο 68χρονος κύριος Δημήτρης, ο οποίος πρόσφατα αποσωληνώθηκε και χαιρετά την κάμερα.

Η νοσηλεύτρια που τον επιβλέπει, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, του μεταφέρει τις ευχές των δικών του ανθρώπων.Τον βοηθά να ασκηθεί και να πάρει όλα τα φάρμακά του. Εκείνος είναι ανυπόμονος και τη ρωτά πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του προκειμένου να αντικρίσει ξανά τους δικούς του.

Οπως λέει στην ΕΡΤ3 η γιατρός του, Αθηνά Λαυρεντιάδου, ο κ. Δημήτρης είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν οι ασθενείς προοδεύουν, είμαστε ευτυχισμένοι», δηλώνει εμφανώς συγκινημένη.

Την ίδια ώρα όπως λέει ο κ. Στέφανος Παπουτσής, προϊστάμενος της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, «δεν αντέχεις παραπάνω από 2,5 ώρες σε αυτές τις συνθήκες. Ιδρώνεις, έχεις την αίσθηση του κλειστού χώρου, εισπνέεις διοξείδιο οπότε αρχίζεις και ζαλίζεσαι, δεν μπορείς».

«Είναι αρκετά επίπονη διαδικασία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Όπως το να φοράς τον εξοπλισμό, δεν μπορείς να κάνεις τις κινήσεις που ήσουν συνηθισμένος να κάνεις. Ακόμη και η αναπνοή είναι δύσκολη σε ορισμένες περιπτώσεις. Ειδικά όταν πρέπει να βάλεις και έξτρα στολή για να κάνεις κάποιες αποστειρωμένες ενέργειες στους ασθενείς. Είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτείς πολλές φορές», λέει ο εντατικολόγος Βαγγέλης Καϊμακάμης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα