Ακόμη ένας άνδρας από την Καστοριά που έπασχε από τον κορωνοϊό έχασε τη ζωή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη ένας άνδρας από την Καστοριά που έπασχε από τον κορωνοϊό έχασε τη ζωή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο alphafm.gr, πρόκειται για έναν 51χρονο άνδρα από την Καστοριά. Πρόκειται για τον έβδομο θάνατο ασθενούς με τον ιό από την περιοχή της Καστοριάς.

Στα 1.415 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρη Τσιόδρα οι νεκροί στη χώρα μας είναι 50. Τα κρούσματα είναι 1.415. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο 51χρονος συγκαταλέγεται σε αυτούς ή είναι ο 51ος νεκρός.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 101 νέα κρούσματα. Από αυτά, τα 20 αφορούν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Εκ των θανόντων οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 6 άτομα.

«Θεωρητικά κανείς δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί» σχολίασε στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας.

Διαβατήριο αντισωμάτων για τον κορωνοϊό 

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας η κλιμάκωση και αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται το επόμενο διάστημα, θα διαρκέσει για περισσότερους από έξι μήνες και εάν έχει μελετηθεί το ενδεχόμενο όσοι έχουν περάσει τη νόσο, να αποκτούν έναν τύπο “διαβατηρίου αντισωμάτων” για να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς.

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που όντως το έχουμε μελετήσει και κάτι που εξετάζεται όλο και περισσότερο για τους επόμενους μήνες, οπότε και θα ακολουθήσει το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας. «Οι άνθρωποι που θα έχουν υψηλά προστατευτικά αντισώματα θα αποτελούν γι’ αυτούς έναν τύπο διαβατηρίου για να δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και να μην φοβούνται να αναλαμβάνουν ευθύνες. Σημαντική βέβαια είναι η πρώτη γραμμή του πολέμου στα νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Μέχρι χθες το απόγευμα, τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονταν σε 1.314. Την ίδια ώρα, περισσότερους από 30.000 ανθρώπους έχει σκοτώσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, τα δύο τρίτα των οποίων στην Ιταλία και την Ισπανία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα