Ενα βήμα πριν από την εφαρμογή μίνι lockdown βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς οι αυξανόμενοι δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς. Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις από τους ειδικούς.

Ενα βήμα πριν από την εφαρμογή μίνι lockdown βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς οι αυξανόμενοι δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς. Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις από τους ειδικούς. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ολοένα και πιθανότερη γίνεται η ένταξη της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, καθώς επιμένουν τα αυξημένα κρούσματα και παράλληλα εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 435 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έναντι 560 για το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής.

Οι περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί σε επίπεδο 4

Αντίστοιχα, στη Λάρισα καταγράφηκαν 183 περιστατικά, 122 στην Ξάνθη και 93 στην Ημαθία. Θυμίζουμε πως ήδη Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Καστοριά, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα. έχουν ανέβει επιδημιολογικό επίπεδο και βρίσκονται υπό καθεστώς μίνι lockdown.

Στις περιοχές αυτές και στην Αργολίδα απαγορεύεται η μουσική στα καταστήματα, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 ως τις 6.00 τα ξημερώματα.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω. της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες. από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την. ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα