Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση και τους ειδικούς μετά τη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύεται η Λάρισα, ενώ παράλληλα η Αττική καταγράφει μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση και τους ειδικούς μετά τη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύεται η Λάρισα, ενώ παράλληλα η Αττική καταγράφει μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έντονα αυξητικής τάσης αποτελεί η Τήνος, η οποία σε βάθος 7ημερου έχει αύξηση κρουσμάτων που αγγίζει το 140%. Επιπλέον, ανησυχία υπάρχει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, της Αττικής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλο και πιο «κόκκινη» η Θεσσαλονίκη

Αυξητική τάση στη συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 29/09 και της Πέμπτης 30/09 είναι:

-Αυξημένη (+28%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 27/09 και της Τρίτης 28/09

-Αυξημένη (+41%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 22/09 και Πέμπτης 23/09

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

Στο μεταξύ, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές. αποφάσεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν πως. ό,τι αποφασιστεί για τις στρατιωτικές παρελάσεις θα αφορά και τις μαθητικές,

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης στην τηλεόραση του Mega. «Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις παρελάσεις, έχουμε μπροστά μας 25 ημέρες, θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα δεδομένα. Υπάρχει πάντα η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται. Αν υπάρξει ανάγκη να προφυλαχτούμε, είναι προφανές ότι θα πάρουμε μέτρα. Ό,τι αποφασιστεί για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορά και στις μαθητικές παρελάσεις», σημείωσε.

Στο θέμα των παρελάσεων αναφέρθηκε και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν.

Επιδημιολογικά δεδομένα…

«Ο στόχος είναι να κάνουμε παρελάσεις. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τοποθετούμαστε ανάλογα με το πώς αυτά διαμορφώνονται, κυρίως όταν πλησιάζει ο καιρός» ξεκαθάρισε από την πλευρά του την Παρασκευή ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είχε φέρει το παράδειγμα των γιορτών του καλοκαιριού λέγοντας ότι «μέσα στο καλοκαίρι είχαμε γιορτές που έγιναν με ένα πλαίσιο μέτρων. Σε σχέση με πέρυσι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ κόσμος εμβολιασμένο. Θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της πανδημίας του κορωνϊού έχουν ακυρωθεί οι τρεις. μεγάλες παρελάσεις, με εξαίρεση αυτήν της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα την περασμένη. Ανοιξη, η οποία συνέπεσε με τησυμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και πραγματοποιήθηκε με καλεσμένους ξένους ηγέτες από το εξωτερικό, αλλά χωρίς την παρουσία κόσμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα