Στο ρόλο που παίζουν οι νέοι άνθρωποι, χωρίς να το θέλουν, στη μετάδοση του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία από το υπουργείο Υγείας.

Στο ρόλο που παίζουν οι νέοι άνθρωποι, χωρίς να το θέλουν, στη μετάδοση του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία από το υπουργείο Υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε αρχικά ο κ. Μαγιορκίνης. Και πρόσθεσε: Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες. «Εχουμε 32.000.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000».

Θα αυξηθεί η μετάδοση του ιού

Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή (26/8) ενημέρωση για την πανδημία: «Καθώς η θερμοκρασία θα μειώνεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου και προς τα μέσα Οκτωβρίου, θα περνάμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους και αναμένεται πως η μετάδοση του ιού εκείνη την περίοδο θα αυξηθεί σημαντικά. Εχουμε ένα με ενάμισι μήνα μπροστά μας για να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την αναμενόμενη αύξηση της μεταδοτικότητας».

Και συνέχισε: «Θα κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά στους νέους: να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σήμερα. Οι νέοι είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, να είναι δραστήριο, και έτσι, χωρίς να το θέλουν, αποτελούν το επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας. Και το τονίζω: χωρίς να το θέλουν. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 ετών μεταδίδει τη νόσο σε δύο με τρεις φορές περισσότερα άτομα σε σχέση με τις άλλες ηλικίες. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης, χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα