ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΜαγιορκίνης: Σκεπτικός για την μετάλλαξη του ιού -Συνιστώ ψυχραιμία

Μαγιορκίνης: Σκεπτικός για την μετάλλαξη του ιού -Συνιστώ ψυχραιμία

- Advertisement -

Τον προβληματισμό του εκφράζει ο Γκίκας Μαγιορκίνης σχετικά με την μετάλλαξη του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας πως «Θεωρώ ότι θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονες να κάνουν επαρκείς αναλύσεις μεταδοτικότητας για αυτά τα φαινόμενα που είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενα πριν κάνουν δυνατούς ισχυρισμούς».

Τον προβληματισμό του εκφράζει ο Γκίκας Μαγιορκίνης σχετικά με την μετάλλαξη του κορωνοϊού
Γκίκας Μαγιορκίνης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε, το Σάββατο, ότι η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιο-ανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι σε lockdown επιπέδου 4 δίνοντας την χαριστική βολή στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Από τα μεσάνυχτα, λοιπόν, του Σαββάτου το ένα τρίτο της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, εισήλθαν στο επίπεδο 4 σε μια προσπάθεια περιορισμού του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Εκτός της βρετανικής επικράτειας, κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Δανία (9), όπως και ένα στην Ολλανδία και την Αυστραλία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Την ίδια στιγμή, το ιταλικό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο νωρίτερα για ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/τη σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό. Διακοπή πτήσεων αποφάσισε και η Ιταλία.

Μαγιορκίνης: Η αναφορά στο fb για την μετάλλαξη

Εξακολουθώ να είμαι πολύ σκεπτικός για την επίδραση της μετάλλαξης που λένε ότι πιθανόν να μεταδίδεται ευκολότερα (την οποία και ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα).

Να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει περιγραφεί από το Σεπτέμβριο, ενώ την έχουν βρει και στη Νότιο Αφρική (αναπτύχθηκε ανεξάρτητα). Επίσης έχει βρεθεί ΚΑΙ στην Ουαλία (αν και δεν φαίνεται στο διάγραμμα παρακάτω) όπου αναπτύχθηκε ανεξάρτητα.

Θεωρώ ότι θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονες να κάνουν. επαρκείς αναλύσεις μεταδοτικότητας για αυτά τα φαινόμενα. που είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενα πριν κάνουν δυνατούς ισχυρισμούς. Ακόμα και ΑΝ έχουν κάποια επίδραση στην μετάδοση θα είναι τόσο μικρή που δεν θα έχει και κάποια πρακτική σημασία.

Συστήνω λοιπόν ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ακόμα και αυτοί που βαράνε τα “καμπανάκια” λένε ότι διατηρούμε το σχέδιο ως έχει. Κρατάμε τα μέτρα και περιμένουμε τα εμβόλια που όλοι παραδέχονται ότι η μετάλλαξη δεν θα επηρεάσει.

Γιατί αυτή η μετάλλαξη κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία;

Το BBC επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τη νέα μετάλλαξη κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι τρία στοιχεία χρειάζονται προσοχή.

  • Αντικαθιστά πολύ γρήγορα άλλες μορφές και μεταλλάξεις του ιού
  • Η νέα αυτή μορφή, διαθέτει μεταλλάξεις που μπορούν να επηρεάσουν την αρχική μορφή του συγκεκριμένου κορωνοϊού
  • Κάποιες από αυτές τις μεταλλάξεις έχουν ήδη δείξει στα εργαστήρια. πως αυξάνει την ικανότητα του ιού να μολύνει κύτταρα του ανθρώπου.

Ολα αυτά ενώνονται και δημιουργούν μια υπόθεση για έναν ιό που μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα.

«Ωστόσο, δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα», αναφέρει ο αρθρογράφος του BBC κ. James Gallagher, προσθέτοντας. ότι τα νέα στελέχη μπορούν να γίνουν πιο κοινά απλώς με το να βρίσκονται «στο σωστό. μέρος τη σωστή στιγμή -όπως το Λονδίνο, που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στο επίπεδο 2».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ