Δημόσια ΥγείαΜεγάλη ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία: Η διαδικασία με SMS στο 13033

Μεγάλη ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία: Η διαδικασία με SMS στο 13033

- Advertisement -

Μεγάλη ανάγκη για αίμα υπάρχει αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί τους πολίτες να μην αμελούν την σπουδαία αυτή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Μεγάλη ανάγκη για αίμα υπάρχει αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί τους πολίτες να μην αμελούν την σπουδαία αυτή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Ο πολίτης επικοινωνεί με το τμήμα Αιμοδοσίας ενός νοσοκομείου και κλείνει συγκεκριμένο ραντεβού (ημέρα και ώρα) ώστε να γίνει η αιμοδοσία χωρίς να συγχρωτιστεί και χωρίς αναμονή.

Όταν έρθει εκείνη η ημέρα, στέλνει ένα SMS στο 13033 που θα έχει ως εξής:

4

ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Επίσης ως είθισται, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ για την είσοδο σε νοσοκομείο πρέπει να φέρει και ιατρική (όχι πάνινη) μάσκα.

«Η διαδικασία δεν είναι ως εκ τούτου περίπλοκη και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την συνέχιση της προσφοράς αίματος από τακτικούς ή περιστασιακούς αιμοδότες.

Ειδικά δε αυτήν την περίοδο, που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη», τονίζει ο ΠΙΣ.

Aιμοδοσία την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο

Στο μεταξύ, νέα αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που συστάθηκε τον περασμένο Μάιο με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκάλεσε η επιδημία, διοργανώνει Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ (Λεωφόρος Αθηνών 17, Μεταξουργείο).

Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» το οποίο παρέχει τον εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Σε μήνυμα του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι η “αιμοδοσία αποτελεί μία προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση. Καλούμε, όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια».

Τρόπος μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών

Σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕΑ για την μετακίνηση των αιμοδοτών επισημαίνεται ότι: «Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από την. Πολιτική Προστασία ο σχετικός αριθμός του SMS για την μετακίνηση, oι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο. Να αποδεικνύεται τη ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση. Να αναφέρει ότι μετακινείται για να προσφέρει εθελοντικά το αίμα του,

Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία. Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή τους στην οικία τους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ