Τον χάρτη με τα κρούσματα στη χώρα εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με νεότερη ενημέρωση ανά την Επικράτεια.

Τον χάρτη με τα κρούσματα στη χώρα εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με τα 28 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε νεότερη ενημέρωση ανά την Επικράτεια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν πάνω από 5.889 μοριακά τεστ στα αεροδρόμια, από την Τετάρτη, όταν και άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από τα περίπου 1400 δείγματα προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, κάποια εκ των οποίων βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου χθες διεξήχθησαν 66 μοριακά τεστ.

Από τα 5 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στα αεροδρόμια, ένα αφορά στον Ελληνοαμερικάνο που διαγνώστηκε θετικός στην Κάρπαθο. Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κροούσματα προέρχονται: Ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία. Ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Δυο νέα εισαγόμενα κρούσματα από οδικές μεταφορές

Επίσης από τα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες από οδικές μεταφορές, είτε στον Προμαχώνα, είτε από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, μόλις δύο διαγνώστηκαν θετικά.

Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα.

Τέλος, από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πέραν των 7 εισαγόμενων διαπιστώθηκαν 21 επιπλέον κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη την Επικράτεια. Από αυτά 10 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, όπου η Πολιτική Προστασία αποφάσισε παράταση της καραντίνας. 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 Λάρισα και 1 στην Αττική.

Παράταση περιοριστικών μέτρων 

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για την Ξάνθη τονίζεται ότι λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή της ΠΕ Ξάνθης -χθες επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα και σήμερα 10 στην περιοχή-, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα