Η μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν έχει ηλικίες: «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν έχει ηλικίες: «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κρίσιμο για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, χαρακτηρίζουν οι έλληνες επιστήμονες, το επόμενο χρονικό διάστημα και υπογραμμίζουν πως αν δεν αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού, τότε άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ.

Έρχονται δύσκολες μέρες αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός

Η κα Παγώνη επεσήμανε πως από σήμερα ξεκινάνε δύσκολες ημέρες με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά και πως θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ καθώς μπορεί να κολλήσουν τον ιό από ασυμπτωματικούς και να τον μεταφέρουν στις οικογένειες τους.

Σημείωσε πως μετά την επιστροφή θα πρέπει να κάνουν πρώτα το τεστ και να περιμένουν 3 -4 ημέρες στο σπίτι πριν πάνε να αγκαλιάσουν τους δικούς τους. Όπως υπογράμμισε, δεν έχουμε άλλο όπλο επιστρέφοντας από τα νησιά εκτός από τον εμβολιασμό προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι. Παράλληλα, πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα πλοία και τα αεροπλάνα τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Ανέφερε πως μπαίνοντας στο φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Σημείωσε πως δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6.000 ή τα 8.000 κρούσματα γιατί το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται να αντέξει. «Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% για να είμαστε ασφαλείς γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια» είπε ενδεικτικά.

Πάνω από 94% οι εμβολιασμένοι υγιειονομικοί

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών ανέφερε πως οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι στο 94,7 % ενώ οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι. Η ίδια πρόσθεσε πως αν πεισθούν να εμβολιαστούν οι δεύτεροι και συνεχίσουν να δουλεύουν τα πράγματα θα πάνε καλά αλλιώς αν φύγουν από τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα