Αθρόες μετακινήσεις γιατρών των Κέντρων Υγείας στα νοσοκομεία καταγγέλλει πως γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάλιστα οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) καταγγέλλουν πως οι αρμόδιοι των υγειονομικών περιφερειών, «προχωρούν αιφνιδιαστικά στις μετακινήσεις, χωρίς καμία ενημέρωση και με επιδεικτική αδιαφορία προς τους επιστημονικούς υπευθύνους των Κέντρων Υγείας αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα κενά που προκύπτουν».

Αυτό όπως εξηγούν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αφού ολόκληροι Νομοί αφήνονται ακάλυπτοι από βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να συσσωρεύονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για απλή εξέταση.

Με αυτή την πρακτική επισημαίνουν ότι « δεν πραγματοποιείται καμία αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ούτε εφαρμόζονται ορθές πρακτικές πρόληψης και μέριμνας για την υγεία των πολιτών».

Μόνο ένας γιατρός ανά Κέντρο Υγείας με την προκήρυξη

Αναφορικά με την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για 455 μόνιμες θέσεις γιατρών στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Η ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα με την εν λόγω προκήρυξή αντιστοιχεί περίπου 1 γιατρός ανά ΚΥ αγροτικού ή αστικού τύπου, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο οι πρώην Μονάδες Υγείας.

Υπενθυμίζει παράλληλα ήδη τα Κέντρα Υγείας έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά με την απόλυση των 300 γιατρών που επέλεξαν να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο
σε συνδυασμό με την μη ανανέωση των συμβάσεων αρκετών επικουρικών γιατρών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα