Τελικά όλοι οι πολίτες θα χρειαστεί να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, όπως εκτιμά η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Τελικά όλοι οι πολίτες θα χρειαστεί να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, όπως εκτιμά η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν ή να κολλήσουν, και τα άτομα που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα θα νοσήσουν βαρύτερα και έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν από τον κορωνοϊό» όπως είπε σχετικά η κ. Ψαλτοπούλου με την 3η δόση στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνει η 3η δόση και το αντιγριπικό εμβόλιο ακόμα και την ίδια μέρα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η κ. Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι η αναμνηστική δόση θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε ανοσοκατεσταλμένους και ηλικιωμένους.

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για υγειονομικούς και πολίτες άνω των 60 ετών.

«Η 3η δόση θα σώσει ζωές»

Η καθηγήτρια εξήγησε ότι η χορήγηση της 3ης δόσης θα είναι σωτήρια για όλο τον κόσμο. Ανέφερε ότι θα σώσει πολλές ζωές καθώς τα αντισώματα σε αρκετούς εμβολιασμένους πέφτουν γρήγορα.

Στη συνέχεια μίλησε και για όσους έχουν κάνει τις δυο δόσεις εμβολίου και μετά νόσησαν. Υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση, καθώς η νόσηση υποβοηθά σημαντικά την αντισωματική απόκριση του οργανισμού.

«Τουλάχιστον ας περάσουν 6 μήνες από τη νόσηση για να δούμε τα αντισώματα αν χρειάζεται. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι κακό, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς χρήσιμο» τόνισε στη συνέχεια.

Σύμφωνα όσα είπε η παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, το 95% όσων πεθαίνουν καθημερινά δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση του εμβολίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα