Την ένταξη των τριών περιφερειακών ενοτήτων Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

Την ένταξη των τριών περιφερειακών ενοτήτων Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Νωρίτερα είχαν «χρωματιστεί» κόκκινες στην ειδική ιστοσελίδα της κυβέρνησης με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, στο επίπεδο 4, που περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1.00 τη νύχτα, παραμένουν οι περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πέφτει σε επίπεδο 3 (Πορτοκαλί) η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, στην οποία είχε επιβληθεί επίσης μίνι lockdown τις τελευταίες ημέρες.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Στο επίπεδο 4 (Κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο, σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (Πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την. επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι. οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι. (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ. για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο. έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Γκάγκα: Κατηγορηματική για τις αξιώσεις των καθηγητών Ιατρικής