ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΘεοδωρίδου: Τι ισχύει με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στα παιδιά

Θεοδωρίδου: Τι ισχύει με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στα παιδιά

- Advertisement -

Στον επικείμενο εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου παρουσιάζοντας στοιχεία από πρόσφατη μελέτη που έγινε με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε παιδιά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στον επικείμενο εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου παρουσιάζοντας στοιχεία από πρόσφατη μελέτη που έγινε με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε παιδιά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας με τον Μάριο Θεμιστοκλέους

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους και θα αποφανθεί για το ζήτημα», κατέληξε προαναγγέλλοντας εξελίξεις και στην χώρα μας για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Όπως τόνισε η κα Θεοδωρίδου: «Στα μέσα Μαΐου το CDC διατύπωσε τη σύσταση εμβολιασμών μικρών παιδιών. H Αμερική και o Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα μικρά παιδιά. Το εμβόλιο είχε τα πλεονεκτήματα που θέλουμε να έχει κάθε εμβόλιο. Δηλαδή ότι ήταν ανοσογόνο και αποτελεσματικό».

Θεοδωρίδου: Υπερτερούν τα οφέλη

«Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν από τους πιθανούς ενδεχόμενους κινδύνους, ιδιαίτερα για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν είναι παράγοντες που θα αφορούν τη νόσο.

Η νόσος του κορωνοϊού έχει ήπια πορεία στα παιδιά. Τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση αλλά και τις δραστηριότητες των παιδιών, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς, με τη συναίνεση των οποίων θα γίνει ο εμβολιασμός. Προτεραιότητα αποτελεί ο εμβολιασμός των ενηλίκων. Η επιτροπή θα ενημερώσει για τον εμβολιασμό αυτό που δεν θα έχει χαρακτήρα υποχρεωτικό».

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό μετά από νόσηση

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι συστήνεται μία δόση για όσους έχουν νοσήσει με κορονοϊό μετά από 6 μήνες.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι μόνο με αντιγονικό ή μοριακό τεστ (PCR) πιστοποιείται η νόσηση, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν καταγραφεί στο επίσημο μητρώο Cοvid του ΕΟΔΥ.

Τα self test, όπως σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου, δεν αποτελούν αποδεικτικό νόσησης. Τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία Α – υψηλού κινδύνου θα ακολουθήσουν τις ειδικές για αυτούς οδηγίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ