Δεν τίθεται ζήτημα για περαιτέρω μέτρα στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπου μετέβη σήμερα στην πόλη μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, με φόντο την ανησυχητική εικόνα της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν τίθεται ζήτημα για περαιτέρω μέτρα στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπου μετέβη σήμερα στην πόλη μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, με φόντο την ανησυχητική εικόνα της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε δηλώσεις του έπειτα από σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «έχουμε έρθει προληπτικά» και «δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα».

Όπως τόνισε, «αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή και αυτό έχει να κάνει με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων, καθώς και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Δεν υπάρχει καμία άλλη κουβέντα, προληπτικά βρισκόμαστε εδώ και ενημερώνουμε».

Στόχος, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, είναι η τήρηση των μέτρων, αλλά και η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα, όπου -όπως σημείωσε- σε κάποιες περιοχές είναι χαμηλότερος από τον μέσο όρο της Επικράτειας.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η στάση των αρνητών σε ό,τι αφορά το θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο κι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ανησυχούν και απευθυνόμαστε σ’ αυτούς και θέλουμε να τους πείσουμε. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που φαντάζονται διαφορετικά θέματα, οπότε εκεί προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η υποχρεωτικότητα σταματά στην παρούσα φάση στους υγειονομικούς, δεν τίθεται θέμα επέκτασης. Εδώ πέρα είμαστε για να κάνουμε κουβέντα, συζήτηση, να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία και να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Μ. Γκάγκα: Στις ΜΕΘ κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημείωσε ότι καθημερινά μπαίνουν στις μονάδες εντατικής και καταλήγουν κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς κι έδωσε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σημαντικό για την ασφάλεια όλων.

Σημειώνεται πως όσο διαρκούσε η σύσκεψη, υγειονομικοί που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και κάποιοι από τον αντιεμβολιατικό χώρο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Δηλώσεις Πατουλίδου, Ζέρβα

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, υποδεχόμενη τον υπουργό Υγείας δήλωσε:

«Με τον δήμαρχο ήμασταν στην πρώτη σύσκεψη που έχει γίνει ενόψει της 26ης και της 28ης Οκτωβρη, γνωριζουμε ότι γιορτάζει η πολη μας εκείνη την εβδομαδα. Πέρυσι είχε γινει μια σύσκεψη, κάτι μπορεί να ξέφυγε, δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Φέτος όμως υπάρχουν εμβόλια, υπάρχει μετάλλαξη, υπάρχει μικρό ποσοστό εμβολιασμών. Άρα το γνωρίζουμε όλοι κι ο σκοπός είναι να βρεις την καλύτερη δυνατή διαδικασία λύσης αυτού του προβλήματος. Όλοι θέλουμε να είμαστε εδώ και θα σας πω κάτι πολύ συγκεκριμένο που έλεγαν οι παλαιότεροι: Του χρόνου τέτοια εποχή στο μέτρημα να ειμαστε ίδιοι, να μη μας λείπει κανείς».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας αναφορά στις διαφορές της επιδημιολογικής κατάστασης σε σχέση με πέρυσι, παρατήρησε:

«Όπως αντιλαμβανόμαστε, η πανδημία εξακολουθεί να είναι εδώ, οπότε γι’ αυτό είμαστε κι εμείς εδώ. Χαιρόμαστε που είναι ο υπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός δίπλα μας, ούτως ώστε να έχουμε μια ενημέρωση να έχουν κι αυτοί μία ενημέρωση. Εκείνο που θα ήθελα να πω εγώ είναι ότι το 2021 δεν είναι 2020, υπάρχουν τα. εμβόλια, είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι κι ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε, να. συντονιστούμε, να συντονίσουμε, ούτως ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω έξαρση. και εκείνο που θα ήθελα να πω εγώ είναι ότι είμαστε περισσότερο εξυπνοι, τα οριζόντια μέτρα. πρέπει και νομίζω ότι θα μπορούν να αποφευχθούν όσον αφορά την κοινωνία και την οικονομία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα