Σε εκτιμήσεις για το ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και της κατάστασης που θα υπάρξει στα νοσοκομεία της χώρας προχώρησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σε εκτιμήσεις για το ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και της κατάστασης που θα υπάρξει στα νοσοκομεία της χώρας προχώρησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν απομακρυνόμαστε πολύ από τα δύο βασικά σενάρια που είχαμε προαναφέρει, το καλό σενάριο των 3.500 κρουσμάτων και το δυσμενές σενάριο των 4.500 κρουσμάτων με άδηλη ακόμη την κορύφωση, η οποία πιθανόν να ήταν με 5.000- 6.000 κρούσματα.

Πρόσθεσε πως διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα πάμε στο θετικό σενάριο χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται η πιθανότητα να βρεθούμε και στο αρνητικό. «Είμαι πιο αισιόδοξος αυτή τη φορά ότι μπορεί να πάμε λίγο καλύτερα» είπε.

Βασικό ρόλο η μετάλλαξη Δέλτα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει παίξει βασικό ρόλο στην εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Δήλωσε μάλιστα ότι θεωρεί δεδομένο πως σε όλο το Νότιο Αιγαίο, Κρήτη κτλπ σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων, ποσοστά 95% και άνω, αφορούν την μετάλλαξη Δέλτα. Όσον αφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα εκτιμά ότι τα κρούσματα κορωνοϊού με ινδική μετάλλαξη είναι πάνω από το 60-70%.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί στα νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Τζανάκης έκανε την εκτίμηση πως περί τα τέλη του μήνα με αρχές του επόμενου θα έχουμε 300 με 350 ημερήσιες εισαγωγές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό σημαίνει ότι σε ένα δεκαήμερο, με αυτά τα δεδομένα θα ξεπεράσουμε το 50-60% της νοσοκομειακής ισχύος της χώρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα