Με κινητοποιήσεις υποδέχτηκαν οι υγειονομικοί το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό αλλά ενάντια στην «τιμωρητικού χαρακτήρα» κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Με κινητοποιήσεις υποδέχτηκαν οι υγειονομικοί το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό αλλά ενάντια στην «τιμωρητικού χαρακτήρα» κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, προειδοποιώντας ότι θα δημιουργηθούν τεράστια κενά και λειτουργικά προβλήματα στο σύστημα υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εξέπνευσε η διορία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς προκειμένου να λάβουν έστω τη μία δόση. Οπως είχε προειδοποιήσει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο, όταν ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, όσοι δεν εμβολιαστούν, θα τεθούν σε αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από τους μισούς ανεμβολίαστους υγειονομικούς πείστηκαν να κλείσουν το ραντεβού τους. Ήδη έχουν εκδοθεί και έχουν επιδοθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία επίδοσης 5.895 έγγραφα αναστολής εργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε περίπου 10.000.

Οι ανεμβολίαστοι σε νοσοκομεία της χώρας

Σύμφωνα με στοιχεία, σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι μικρός.

Συγκεκριμένα:
  • Στον Ευαγγελισμό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 120 στους 3.500
  • Στο Λαϊκό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 87 στους 1.450
  • Στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 120 στους 1.200
  • Στο Παπανικολάου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 156 στους 2.000
  • Στα νοσοκομεία Λάρισας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 253 στους 2.900
  • Στα νοσοκομεία Κρήτης οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 500 στους 6.000
  • Στα νοσοκομεία Πάτρας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 500 στους 3.200
  • Στο Αγρίνιο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 90 στους 680.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο του Αγρινίου 40 υγειονομικοί έχουν λάβει αναρρωτική άδεια.

Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού

Ενεργοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων που αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους εδώ:

https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx

Οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού, δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού.

Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβασης εργασίας με τον φορέα στον οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για τρεις μήνες ακόμα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν διαγράφεται από τους τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα