ΦάκελοιΔιαβήτηςΔιαβήτης: Θέσεις και αντιθέσεις στο επιστημονικό φόρουμ της Sanofi

Διαβήτης: Θέσεις και αντιθέσεις στο επιστημονικό φόρουμ της Sanofi

- Advertisement -

Επιστημονική συνάντηση για τους επαγγελματίες υγείας με σκοπό να συζητηθούν και να διερευνηθούν τα νεότερα δεδομένα στην έρευνα του διαβήτη και της θεραπείας του, διοργανώνει η Sanofi στην Αθήνα, στις 22 Απριλίου 2018.  Όλοι οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι κορυφαίοι ειδικοί στο πεδίο του διαβήτη με εθνική και διεθνή απήχηση και χαίρουν ευρείας αναγνώρισης για την επιστημονική και ερευνητική συνεισφορά τους. Θα παρουσιάσουν τις πλέον πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την παθοφυσιολογία του διαβήτη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αρνητικές επιπτώσεις της γλυκαιμικής διακύμανσης και της αντίστασης στην ινσουλίνη στις μακρο- και μικρο- αγγειακές επιπλοκές του διαβήτη καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τάση συνεχούς αύξησης του προσδόκιμου ζωής αλλά και ο δυτικός τρόπος ζωής με μειωμένη σωματική δραστηριότητα και διατροφή πλούσια σε θερμίδες, έχουν αναδείξει τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα σε μείζονα θέματα, που απασχολούν τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Περίπου 425 εκατομμύρια άνθρωποι έπασχαν από διαβήτη το 2015, ενώ ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 640 εκατομμύρια έως το 2040 (πηγή: Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη) – 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι απεβίωσαν από καρδιαγγειακά νοσήματα το 2015 παγκοσμίως (πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Όσον αφορά στα στοιχεία για την Ελλάδα, το 48% των συνολικών θανάτων – περίπου μισό εκατομμύριο – οφείλονται στα καρδιαγγειακά νοσήματα (πηγή: ΠΟΥ 2014).
Επίσης, η πρόγνωση και οι επιπλοκές του διαβήτη, εφόσον ο ασθενής δεν λαμβάνει αποτελεσματική θεραπεία και δεν ελέγχει επαρκώς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενδέχεται να είναι σοβαρές. Πιο συγκεκριμένα, ο διαβήτης είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης και επιδείνωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων και, γι’ αυτό το λόγο, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη έχουν εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο. Ωστόσο, η έρευνα έχει συμβάλλει ώστε ο διαβήτης να είναι μια χρόνια πάθηση η οποία, εφόσον αντιμετωπιστεί κατάλληλα, επιτρέπει στον ασθενή να ζει περισσότερο και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η Sanofi εστιάζει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών καινοτόμων θεραπειών που δεν περιορίζονται στη θεραπεία υποκατάστασης με ινσουλίνη, αλλά και θεραπειών που θα μπορούσαν να προλαμβάνουν τις επιπλοκές που σχετίζονται με τον διαβήτη. Η Sanofi συμβάλλει μέσω του χαρτοφυλακίου των νέων φαρμάκων της, το οποίο αναπτύχθηκε με βάση τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες στο πεδίο του διαβήτη & των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον, οι ερευνητές μας αξιοποιούν τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομίες για την εξατομίκευση και τη βελτιστοποίηση των θεραπευτικών λύσεων.

Η θέση της Sanofi στο πεδίο του Διαβήτη & των Καρδιαγγειακών νοσημάτων
Η Sanofi έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ηγετική θέση στο πεδίο του διαβήτη και να επεκταθεί σε πεδία συνοδών παθήσεων. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων για τον διαβήτη, που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, περιλαμβάνει το sotagliflozin, έναν υπό έρευνα αναστολέα των πρωτεϊνών SGLT-1/2 που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Lexicon, και το efpeglenatide, έναν άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενο αγωνιστή του GLP-1 που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Hanmi. Και τα δύο σκευάσματα είναι δυνατό να προσφέρουν, δυνητικά, μοναδικά οφέλη στους ασθενείς. Επιπλέον, η Sanofi αξιοποιεί την καινοτόμο πλατφόρμα ινκρετινών για την ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων για την αντιμετώπιση του διαβήτη, της παχυσαρκίας και της μη αλκοολικής στεατοηπατίτιδας (NASH). Η βασική υπό έρευνα θεραπεία είναι ένας από του στόματος διπλός αγωνιστής των υποδοχέων GLP-1/GCG που έχει επιδείξει άκρως ανταγωνιστική μείωση του σωματικού βάρους στην κλινική πρακτική και αναμένεται να προχωρήσει στη φάση 3 στο πεδίο της παχυσαρκίας το 2018. Μία ακόμη μελέτη φάσης 2 στη μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα αναμένεται να ξεκινήσει το 2018.
Στο πεδίο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, η Sanofi συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Myokardia για την ανάπτυξη θεραπευτικών επιλογών για γενετικές μορφές της καρδιομυοπάθειας. Η βασική υπό έρευνα θεραπεία είναι το mavacamten, ένας από του στόματος ρυθμιστής της καρδιακής μυοσίνης, που βρίσκεται στη φάση 2 στο πεδίο της υπετροφικής καρδιομυοπάθειας (HCM5) και αναμένεται να ξεκινήσει μία κλινική μελέτη φάσης 2b/3 το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ