ΦάκελοιΙώσεις & ΒακτήριαΑπό μηνιγγίτιδα πέθανε βρέφος στη Κρήτη

Από μηνιγγίτιδα πέθανε βρέφος στη Κρήτη

- Advertisement -

Από μηνιγγίτιδα πέθανε χθες, Κυριακή, στο Ηράκλειο Κρήτης βρέφος οκτώ μηνών. Το παιδί νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων λόγω επιπλοκών της νόσου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου το βρέφος εισήχθη για νοσηλεία το Σάββατο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας και βεβαρημένη κλινική εικόνα, γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη ΜΕΘ Παίδων.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη εφικτό να κρατηθεί στη ζωή και τελικά εξέπνευσε την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα μηνιγγίτιδας (το νέο κρούσμα αποτελεί το 12 καταγεγραμμένο) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βέροια και Ρόδο.

Η μηνιγγίτιδα Β εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται «ύπουλη» καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς και παιδιάτρους.

Ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο εμβολιασμός.

Το εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες και δύναται να γίνει από την ηλικία των δύο μηνώ, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ