ΒασικόΈρχονται δύο νέες συμφωνίες εντός του 2018 για την DEMO

Έρχονται δύο νέες συμφωνίες εντός του 2018 για την DEMO

- Advertisement -
  • Συνέντευξη στον Κοσμά Ζακυνθινό

Παρά τα αποτελέσματα «ρεκόρ» που καταγράφει η DEMO στην ιστορία της, ο Δημήτρης Δέμος αντιπρόεδρος της ομώνυμης επιχείρησης, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αρκετά βήματα παρακάτω, με μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον…

  • Κύριε Δέμο, στον πρόσφατο απολογισμό της DEMO κάνατε λόγο για «μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους μας». Ποιες οι προσδοκίες του 2018 για την ανάπτυξη της επιχείρησης και πώς οι στόχοι επηρεάζονται από την πορεία της ελληνικής οικονομίας;

Οι προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της DEMO και το 2018 είναι μεγάλες και βασίζονται σε όλη την υποδομή, τις επενδύσεις και την εργασία που έγινε τις χρονιές που προηγήθηκαν. Πρώτον, διευρύνουμε το ήδη εκτεταμένο νοσοκομειακό μας χαρτοφυλάκιο, αναπτύσσοντας σημαντικό αριθμό νέων, ενεσίμων φαρμακευτικών προϊόντων. Δεύτερον, ενισχύουμε την παρουσία μας στην αγορά εκτός νοσοκομείου με νέες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες, σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες ενώ επεκτεινόμαστε και στην κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής, και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας σκευάσματα υψηλών προδιαγραφών και κλινικώς πιστοποιημένα.
Ένας από τους σημαντικότερους στόχους μας είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου με την προσθήκη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, κυρίως βιο-ομοειδών ή άλλων βιοφαρμακευτικών προϊόντων τα οποία προορίζονται για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν το επιστέγασμα αποκλειστικών συνεργασιών της εταιρείας μας με σημαντικές φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για τη διάθεση τους στην ελληνική αγορά.
Όλοι βέβαια οι στόχοι μιας βιομηχανίας που εδράζει και παράγει στην Ελλάδα επηρεάζονται από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αυτό είναι νομίζω πασιφανές. Σε ότι αφορά στα οικονομικά της υγείας δε, τα πράγματα είναι αρκετά κρίσιμα. Οι υποχρεωτικές επιστροφές rebate και clawback έχουν φθάσει πλέον σε σημείο τέτοιο ώστε το 1 στα 3 φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, πρακτικά διατίθεται δωρεάν από τη φαρμακοβιομηχανία. Ειδικότερα στο νευραλγικό κλάδο των νοσοκομείων, καθώς η DEMO ειδικεύεται στην ανάπτυξη ενεσίμων, θα πρέπει να υπάρξει μια λογική αύξηση της νοσοκομειακής δαπάνης με ταυτόχρονη αξιολόγηση των νέων, ακριβών θεραπειών που εισάγονται στο Σύστημα και αποζημιώνονται ανεξέλεγκτα επιβαρύνοντας δυσανάλογα τη δαπάνη.

  • Το 2017 ξεκίνησε η κατασκευή του 4ου εργοστασίου της εταιρείας που θα βοηθήσει σημαντικά στην επέκταση των αποθηκών αλλά κυρίως στην εγκατάστασης πληθώρας μηχανημάτων. Πότε αναμένεται η ολοκλήρωση και τι αλλάζει στην γραμμή παραγωγής;

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας μας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018. Εάν έρθει κανείς σήμερα στη DEMO θα δει κτίρια που χτίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας καθώς και μηχανήματα που παραλαμβάνονται σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση.
Πιο συγκεκριμένα αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε την γραμμή παραγωγής μας με στόχο τον πολλαπλασιασμό της δυναμικότητάς μας.
Για να το κατανοήσουμε καλύτερα θα έλεγα ότι γενικά τριπλασιάζουμε την παραγωγική μας δυναμικότητα μέσα σε ενάμιση χρόνο!. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο εργοστάσιο ενεσίμων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης. Σήμερα λοιπόν βγάζουμε γύρω στα 280 εκατομμύρια τεμάχια ετησίως. Με την καινούργια επένδυση θα φτάσουμε πάνω από τα 700 εκατομμύρια.

  • Η DEMO ετοιμάζεται να λανσάρει 21 πόσιμα και συμπληρώματα διατροφής στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε φάση 182 νέων εγκρίσεων διεθνώς. Πότε αναμένονται στην εγχώρια αγορά και ποιες είναι οι πρώτες χώρες «υποδοχής» της DEMO στο εξωτερικό στις νέες τοποθετήσεις;

Η εταιρεία ανέπτυξε ήδη 7 νέα προϊόντα στα εργαστήρια της, ενώ σχεδίασε και ετοιμάζεται να λανσάρει άλλα 21 πόσιμα και συμπληρώματα διατροφής στην ελληνική αγορά. Παράλληλα πραγματοποίησε όπως είπατε 182 νέες εγκρίσεις διεθνώς. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της εταιρείας και μας δίνουν το δικαίωμα να βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον, αφού αν αναλογιστείτε τον όγκο των ανωτέρω εγκρίσεων ουσιαστικά μας οδηγεί σε 16 λανσαρίσματα τον μήνα διεθνώς.
Τα σκευάσματα που θα λανσαριστούν στη χώρα μας δεν γίνονται σε καμία περίπτωση μαζικά αλλά σταδιακά (1 με 2 τον μήνα) ενώ οι πρώτες χώρες υποδοχής στο εξωτερικό θα είναι οι χώρες της Ευρώπης και κυρίως αυτές της Δυτικής Ευρώπης που η DEMO έχει ήδη ισχυρή παρουσία, όπως είναι η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

  • Ποιες οι προσδοκίες από τη συμφωνία παραγωγής 4 προϊόντων για λογαριασμό πολυεθνικής στα επόμενα 10 χρόνια; Αναμένονται και άλλες αντίστοιχου περιεχομένου εντός του 2018;

Η προσδοκίες μας είναι να προέλθουν επιπλέον 80 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ αναμένουμε και άλλες 2 συμφωνίες εντός του 2018 αντίστοιχου μεγέθους.

  • Τα χρόνια της κρίσης και δεδομένης της γενικευμένης εικόνας συρρίκνωσης της εγχώριας αγοράς φαρμάκου, πώς επέδρασαν στον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού της DEMO;

Η DEMO από το 2011 που ξεκινά η ουσιαστική μεγάλη ύφεση για την Ελλάδα, όχι μόνο δεν προχώρησε σε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού αλλά αντιθέτως προσφέρει διαρκώς νέες θέσεις και ευκαιρίες εργασίας. Να σας αναφέρω ότι μόνο από το 2014 μέχρι και σήμερα, η DEMO δημιούργησε 265 νέες θέσεις εργασίας ανεβάζοντας το προσωπικό της από 597 σε 862 εργαζόμενους. Από αυτές τις θέσεις, οι 54 δημιουργήθηκαν εντός του 2017 και οι 110 αφορούν εξειδικευμένους υπαλλήλους και επιστήμονες, συνεισφέροντας στη μείωση της ανεργίας, στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας, και στη μείωση της φυγής επιστημόνων (brain-drain). Η μέση ηλικία των εργαζομένων είναι 37,6 χρόνια, ενώ στη DEMO εργάζονται 28 κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου, 102 κάτοχοι Μεταπτυχιακού, και 210 απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. To 65% των εργαζομένων μας είναι ηλικίας 25-40 και ένα στα τρία άτομα να έχει τουλάχιστον 8ετή εμπειρία.
Να σημειώσουμε εδώ ότι σε κοινωνικό επίπεδο η δραστηριότητα της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων γενικά, έχει θετικό αντίκτυπο στον τομέα της απασχόλησης, καθώς, ενώ κατέχει μερίδιο που αντιστοιχεί στο 20% εγχώριας αγοράς φαρμάκου, καλύπτει πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας του κλάδου, προσφέροντας δουλειά απευθείας σε πάνω από 11.000 εργαζόμενους και επηρεάζοντας άμεσα ή έμμεσα συνολικά 53.000 θέσεις εργασίας.

  • Με συνέπεια και ενεργή δράση όλα αυτά τα χρόνια σε προγράμματα Κοινωνικής Ευαισθησίας, η DEMO διακρίνεται το 2017 για «Το γυναικολογικό ιατρείο». Τι αφορά αυτή η μοναδική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενέργεια;

Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα. Γενικά να σας πω ότι η εταιρεία ανακυκλώνει εντυπωσιακές ποσότητες πλαστικού και χαρτιού, ενώ διαχειρίζεται με δικά της μέσα τη συλλογή των στερεών αποβλήτων της και τα μεταφέρει προς καταστροφή. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προμηθεύοντας δωρεάν με φάρμακα, υλικά και μηχανήματα αποκεντρωμένα ιατρεία νησιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κοινωνικά φαρμακεία, και άλλα. Δύο φορές τον χρόνο έχουμε την ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων της εταιρείας και οι μονάδες που συλλέγονται κάθε χρόνο εμπλουτίζουν την Τράπεζα Αίματος της DEMO. Έχουμε ομάδα Μαραθωνίου της Αθήνας όπου 80 εργαζόμενοι κάθε χρόνο τρέχουν για το MAKE – A – WISH, ενώ πρόσφατα δημιουργήσαμε ομάδα θεάτρου εργαζομένων της DEMO, με στόχο να παρουσιάζουμε παραστάσεις σε παιδιατρικά νοσοκομεία.
Για το γυναικολογικό ιατρείο, που με ρωτάτε συγκεκριμένα, να σας πω ότι δημιουργήθηκε σε χώρο της DEMO στο τέλος του 2016 με αρχές του 2017, στον οποίο οι γυναίκες εργαζόμενες εξετάζονται εγκαίρως και δωρεάν με TEST PAP. H ιδέα γεννήθηκε από την ίδια ανάγκη καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το θέμα του χρόνου αλλά και του κόστους, είναι δύο σημαντικοί λόγοι που οι γυναίκες αμελούν την υγεία τους. Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια είναι μία προσφορά της DEMO στο γυναικείο προσωπικό της που αριθμεί τα 450 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ