Αξίζει να δειςΑντικείμενο εξαγοράς το «αντίδοτο» στην ηρωίνη, έναντι 735 εκατ. δολ.

Αντικείμενο εξαγοράς το «αντίδοτο» στην ηρωίνη, έναντι 735 εκατ. δολ.

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Αντικείμενο εξαγοράς αποτελεί η Adapt Pharma, έναντι 735 εκατ. δολ., από την Emergent BioSolutions, προκειμένου να συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο της το «αντίδοτο στην ηρωίνη», τον ρινικό ψεκασμό ναλοξόνης που κυκλοφορεί στην αγορά από το 2016 και είναι γνωστό και στην Ελλάδα με την εμπορική ονομασία Narcan.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER 

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μέριλαντ, θα καταβάλλει 635 εκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων. Επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν σύμφωνα με το στόχο πωλήσεων του 2022.

Ρινικός ψεκασμός

Το Narcan, αποτελεί τον μόνο εγκεκριμένο από τον FDA ρινικός ψεκασμός ναλοξόνης, που κυκλοφορεί στην αγορά από το 2016 και μπορεί να αποτρέψει άμεσα το overdose οπιοειδών. Η ναλοξόνη είναι ένας ανταγωνιστής στους μ, δέλτα, και κάππα υποδοχείς των οπιοειδών κα μπορεί να προλαμβάνει ή να αντιστρέφει τις επιδράσεις των οπιοειδών όπως η αναπνευστική καταστολή, καταστολή και υπόταση.


Επίσης, μπορεί να αντιστρέψει τις ψυχομιμητικές και δυσφορικές επιδράσεις των αγωνιστών-ανταγωνιστών, όπως της πενταζοκίνης. Σε περίπτωση απουσίας ναρκωτικών δεν παρουσιάζει ουσιαστικά καμία φαρμακολογική δράση.

Κατάχρηση φαρμάκων

Η κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων όπως τα παυσίπονα, η ηρωίνη και άλλα οπιοειδή βρίσκονται σε έξαρση την τελευταία δεκαετία, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πάνω από 100 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε μέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η υπερδοσολογία σκοτώνει πλέον περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο απ’ ότι τα αυτοκινητικά ατυχήματα ή τα περιστατικά πυροβολισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ