Αξίζει να δειςΤο πρώτο εξειδικευμένο site για την Τρίτη Ηλικία και αξιόπιστους επαγγελματίες

Το πρώτο εξειδικευμένο site για την Τρίτη Ηλικία και αξιόπιστους επαγγελματίες

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε διάστημα μόλις 4 μηνών ζωής στον διαδικτυακό «αέρα», η ψηφιακή πλατφόρμα grandmama.gr καταφέρνει και συγκεντρώνει περισσότερους από 400 «φροντιστές» ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η «ιδέα» της Μαρίας Μηλιού, CEO – Founder του grandmama.gr παίρνει σάρκα και οστά στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν συνειδητοποιεί κι εκείνη πως βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο… «κενό» στην αναζήτηση του κατάλληλου ανθρώπου για την υποστήριξη της μητέρας της, στην καθημερινότητα της. «Σχεδόν όλες οι οικογένειες έρχονται μία ημέρα αντιμέτωπες με το ερώτημα: Τι μπορούμε να κάνουμε όταν οι γονείς ή οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη; Προτεραιότητα όλων μας είναι σίγουρα να τους υποστηρίξουμε, ώστε να γεράσουν με αξιοπρέπεια» όπως εξηγεί μιλώντας στο healthpharma.gr.
Έτσι λοιπόν, αναλαμβάνει δράση αφήνοντας πίσω της την καριέρα σε περιβάλλοντα πολυεθνικών όπου εργαζόταν βγάζοντας στον «αέρα» την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που αναζητά «φροντιστές» για τους οικείους μας ανθρώπους.
Η διαδικασία μολονότι φαινομενικά είναι απλή, στην ουσία έχει μεγάλη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης όσων αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Το grandmama –το πρώτο εξειδικευμένο site για την Τρίτη Ηλικία- παρέχει μια ολιστική προσέγγιση στις ανάγκες των ηλικιωμένων και προτείνει λύσεις και χρηστικές συμβουλές που είναι απαραίτητες στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στους συγγενείς τους.

Προσωπική εμπειρία
«Στην ανταπόκριση του κοινού μας μέχρι σήμερα δεν απουσιάζει και ο φόβος καθώς το ίντερνετ είναι σχετικά μια νέα τεχνολογία, ενώ υπάρχει και η έλλειψη εμπιστοσύνης για τον άνθρωπο που θα επιλέξεις να βάλεις στο σπίτι σου» όπως τονίζει η Μαρία Μηλιού.
Ωστόσο «Έχουμε ελέγξει έναν προς έναν προσωπικά τους ανθρώπους που αναρτώνται στο site μας, με προσωπική συνέντευξη, ενώ υπάρχουν και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά σπουδών όταν πρόκειται για περιπτώσεις νοσοκόμων, ψυχολόγων κτλ. Έχουμε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και συστάσεις όπου και όταν χρειάζονται».
Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του site ξεκίνησε μέσα από μια προσωπική εμπειρία όπως εξηγεί η Μαρία Μηλιού, ιδιοκτήτρια του grandmama.gr, τονίζοντας πως «Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνω τις αλλαγές που έφερε στη ζωή μου, στην καθημερινότητά μου, αλλά και στη σχέση μου με τη μητέρα μου το γεγονός ότι μεγάλωσε και χρειάζεται περισσότερο τη βοήθειά μου. Φτάνοντας στα 95 της χρόνια -εκπλήσσομαι κι εγώ η ίδια που “αποκαλύπτω” την ηλικία της, καθώς ποτέ δεν μίλαγε για χρονολογίες- οι ρόλοι αντιστράφηκαν και αναγκάστηκα να γίνω εγώ ο φροντιστής της μητέρας μου, αντί για το παιδί της μόνο».
Αφήνοντας πίσω της τον επιχειρηματικό στίβο, εργαζόμενη επί σειρά ετών σε πολυεθνικές, αποφασίζει να «καλύψει» το κενό της αγοράς μέσα από τις νέες τεχνολογίες που προσφέρει το web περιβάλλον.
«Βίωσα και κατέγραψα όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών, τόσο των δικών της -ως μιας ηλικιωμένης γυναίκας-, όσο και των δικών μου -ως φροντίστριας. Τις αγωνίες μας, τους φόβους μας, τα άγχη μας, τις ενοχές, το στρες, την αβεβαιότητα, συχνά και την απελπισία».
Αυτό που συνειδητοποιώ ολοένα και περισσότερο, όπως υπογραμμίζει η Μαρία Μηλιού είναι ότι τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και οι φροντιστές τους χρειάζονται υποστήριξη, λύσεις και συμβουλές που θα βοηθήσουν όλη την οικογένεια να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες απαιτήσεις της ζωής και στις καινούριες ισορροπίες που είναι φυσιολογικό να αλλάζουν όσο περνάνε τα χρόνια.

Πώς λειτουργεί
Επιλέξτε την κατηγορία του επαγγελματία που χρειάζεστε και χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης του site. Θα βρείτε πολλές επιλογές μέσα από μια ευρεία γκάμα ευέλικτων υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν από λίγες ώρες στήριξης την ημέρα, μέχρι και συνεχή βοήθεια και επιτήρηση του ηλικιωμένου όλο το 24ωρο. Η αναζήτηση με κριτήρια/φίλτρα θα σας διευκολύνει στη διερεύνηση όλου του φάσματος των διαθέσιμων υπηρεσιών και θα απαντήσει στις εξειδικευμένες ανάγκες του δικού σας ηλικιωμένου.
Όταν αποφασίστε ποιοι επαγγελματίες σας ενδιαφέρουν, κάντε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή.
Στείλτε μήνυμα ενδιαφέροντος στους επαγγελματίες για να ενημερωθούν, ότι τους έχετε επιλέξει.
Ενημερωθείτε για τα 3 πακέτα χρέωσης grandmama, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας
Αφού ολοκληρώσετε την πληρωμή σας θα λάβετε email με τον τηλεφωνικό αριθμό των επαγγελματιών για να επικοινωνήσετε μαζί τους και να ορίσετε τη συνέντευξη γνωριμίας.
Τέλος, θα σας σταλεί με επόμενο email νόμιμο φορολογικό στοιχείο για την πληρωμή σας.
Το grandmama δεν έχει καμία ανάμειξη στην αμοιβή του επαγγελματία.
Την αμοιβή την καθορίζετε αποκλειστικά εσείς σε συνεργασία με τον επαγγελματία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ